Highbrook Investors en Proptimize kopen 10.000 m² bedrijfsruimte in Ede ten behoeve van de CityLink portefeuille

september 13, 2021
HighBrook Investors en Proptimize kopen Maxwellstraat 55 in Ede door middel van een sale- and-leaseback transactie ten behoeve van de CityLink portefeuille.

Het hoogwaardige bedrijfsgebouw gelegen aan de Maxwellstraat 55 in Ede, is terug gehuurd door Unbrick voor de productie van duurzame vakantiewoningen. Deze sale-and-leaseback transactie omvat een periode van 15 jaar. Met een totale oppervlakte van ca. 10.000 m² biedt de locatie een productiefaciliteit van 6.400 m² en een optimale bereikbaarheid via de snelwegen A30 en A12.

De productie van de Unbrick One vakantiewoningen is in juli 2021 van start gegaan en vindt plaats op deze locatie waarna de woningen op het vakantiepark worden gemonteerd. HighBrook Investors en Proptimize zullen de locatie op korte termijn uitbreiden met 3.000 m² om de groei van Unbrick te faciliteren. Deze uitbreiding van de productiehal zal volledig van hout gebouwd worden.

Over Unbrick

Unbrick ontwikkelt duurzame woningen en investeert in de toekomst. Door gebruik te maken van de juiste materialen, schaalbare processen en innovatieve software maakt Unbrick woningen duurzamer, sneller en slimmer. Sinds 2020 legt Unbrick zich toe op de ontwikkeling van duurzame en premium vakantiewoningen. Vakantiewoningen voorzien van alle mogelijke luxe, met een organisch leefklimaat. De woningen zijn gemaakt van duurzaam geteeld hout en worden op industriële schaal ontwikkeld in een innovatieve productiestraat. Modulaire componenten fungeren daarbij als lego-blokken die in 1 dag op locatie gemonteerd worden.