CityLink breidt vastgoedportefeuille uit met aankoop in Amersfoort

december 20, 2023

CityLink, het logistieke last mile vastgoedplatform opgericht door HighBrook en Proptimize, heeft een pand van ruim 17.000 m² perceeloppervlakte aan haar portefeuille toegevoegd. Het verworven object, gelegen aan de Kryptonweg 8 in Amersfoort, omvat een totale verhuurbare oppervlakte van 9.247 m², bestaande uit 6.937 m² magazijnruimte, 2.134 m² kantoorruimte en 176 m² mezzanine met tevens 73 parkeerplaatsen op het terrein.

Het pand is energieneutraal en wordt verwarmd middels warmtepompen, gasloos en de daken zijn voorzien van zonnepanelen. De strategische ligging op het bedrijventerrein ‘Isselt’ nabij de N199 en N221, zorgt voor een uitstekende connectiviteit naar Amsterdam en Utrecht.

De aankoop brengt de portefeuille van CityLink op maar liefst 88 panden, een bewijs van de voortdurende groei van het portfolio.

SunBeam, een marktleider in hoogwaardige dakmontagesystemen voor zonnepanelen, en Isero, een gevestigde groothandelsleverancier van hoogwaardige hardware, zijn bestaande huurders op deze locatie. Voor Isero markeert deze stap een uitbreiding van hun bestaande aanwezigheid binnen de CityLink portefeuille.

Deze prettige overeenstemming kwam tot stand met Vios Vastgoed B.V., welke het pand in alle aspecten heeft verduurzaamd. De koper werd milieutechnisch geadviseerd door Hofstede cs Milieuadviseurs, technisch door Savills en juridisch door Loyens & Loeff.