CityLink koopt logistiek bedrijfscomplex in Ridderkerk

december 29, 2021

HighBrook Investors en Proptimize hebben ten behoeve van de CityLink portefeuille een logistiek bedrijfscomplex aan de Ringdijk 366 in Ridderkerk gekocht van Meer Retail.

Het logistieke complex is gelegen op het noordelijke deel van bedrijventerrein Donkersloot en bestaat uit ca. 3.069 m² bedrijfs-/opslagruimte en ca. 687 m² kantoorruimte verdeeld over de begane grond en de eerste verdieping. Daarnaast bevinden zich 33 parkeerplaatsen op het voorterrein en ca. 214 m² buitenterrein aan de achterzijde. 

Het complex is volledig en langjarig verhuurd aan MSX, een verzorger van express zendingen, en Picnic, een Nederlandse online-supermarkt. 

De transactie heeft off market plaatsgevonden en is gestructureerd als een gedeeltelijke sale en lease back transactie. 

HighBrook Investors

HighBrook Investors is een private equity belegger met een focus op value-add vastgoed in Noord-Amerika en Europa. HighBrook Investors richt zich op het verwerven van vastgoed en actief management om zo waarde te kunnen toevoegen.

Proptimize

Proptimize is een onafhankelijke vastgoedonderneming, actief als ontwikkelaar van logistiek vastgoed en biedt daarnaast aan een selecte groep van (inter)nationale investeringspartners een ‘full service’ asset management platform op het gebied van logistiek, last mile en kantoren.

Door het bundelen van lokale kennis en expertise en met de ervaring op het gebied van het bouwen van vastgoedportfolio’s, vormen HighBrook en Proptimize een uitstekend partnerschap om CityLink tot een succes te maken.

HighBrook Investors en Proptimize zijn tijdens deze transactie commercieel geadviseerd door Ooms Makelaars, partner in Dynamis, juridisch door Loyens & Loeff, milieukundig door Hofstede cs Milieuadviseurs en technisch door Savills.