HighBrook Investors en Proptimize acquireren en verhuren circa 50.000 m² logistiek vastgoed in Alphen aan den Rijn

maart 4, 2022

Medio 2021 hebben HighBrook Investors en Proptimize twee leegstaande distributiecentra gekocht. De distributiecentra, bestaande uit in totaal circa 50.000 m² bedrijfs- en kantoorruimte aan de Eikenlaan 265 en Distributieweg 17 in Alphen aan den Rijn, zijn aangekocht door middel van een off market transactie van Hoogvliet ten behoeve van de CityLink Portefeuille. 

Het distributiecentrum aan de Eikenlaan omvat in totaal circa 45.000 m² inclusief warehouse, gekoelde opslagruimte, mezzanine, ADR ruimte en kantoorruimte. Het cross-dock complex aan de Distributieweg bestaat uit circa 5.000 m² bedrijfs- en kantoorruimte met een buitenterrein van circa 7.700 m². 

HighBrook Investors en Proptimize hebben de distributiecentra recent volledig verhuurd.

Nieuwe huurders

Technische Unie (Sonepar Nederland Vastgoed B.V.), de groothandel in technische installatiematerialen voor bouw, installatie en industrie, breidt haar activiteiten verder uit in Alphen aan den Rijn en huurt ca. 30.000 m² aan de Eikenlaan 265. De overige circa 15.000 aan de Eikenlaan is verhuurd aan een logistieke dienstverlener.

Het distributiecentrum aan de Distributieweg van circa 5.000 m² is volledig verhuurd aan Electrolux. Electrolux is wereldleider in huishoudelijke apparatuur en apparatuur voor professioneel gebruik, dankzij de verkoop van meer dan 40 miljoen producten aan consumenten in meer dan 150 markten per jaar. Het bedrijf focust op innovatieve oplossingen die ontwikkeld zijn op basis van inzicht in wat consumenten echt willen. Tot hun producten behoren o.a. koel- en vriesapparaten, afwasautomaten, was- en droogautomaten, stofzuigers en keuken inbouwapparatuur van bekende merken zoals AEG, Electrolux en Zanussi.

CityLink

CityLink is begin 2020 opgericht door HighBrook Investors en Proptimize en staat voor: “Snel, flexibel, creatief en kapitaalkrachtig”. De kenmerken welke CityLink onderscheidt en succesvol maakt in deze uitdagende markt. 

HighBrook Investors

HighBrook Investors is een private equity investeerder met een focus op value-add vastgoed in Noord-Amerika en Europa. HighBrook Investors richt zich op het verwerven van vastgoed en actief management om zo waarde te kunnen toevoegen.

Proptimize

Proptimize is een onafhankelijke vastgoedonderneming, actief als ontwikkelaar van logistiek vastgoed en biedt daarnaast aan een selecte groep van (inter)nationale investeringspartners een ‘full service’ asset management platform op het gebied van logistiek, last mile en kantoren.

Cushman & Wakefield heeft namens HighBrook Investors en Proptimize de verhuurtransacties tot stand gebracht. 

Over Cushman & Wakefield

Cushman & Wakefield (NYSE: CWK) is wereldwijd toonaangevend op het gebied van professional services in commercieel vastgoed. Als strategisch adviseur creëert de organisatie duurzame ondernemingswaarde door opdrachtgevers te begeleiden bij het formuleren van de best mogelijke vastgoedbeslissingen en –oplossingen èn verantwoordelijkheid te nemen voor de realisatie ervan. Cushman & Wakefield is een van de grootste strategisch adviseurs in commercieel vastgoed ter wereld met circa 50.000 medewerkers in meer dan 400 kantoren en 60 landen. In 2020 realiseerde de organisatie een omzet van $7,8 miljard met kernactiviteiten zoals property-, facility- en projectmanagement, leasing, capital markets, valuations en andere dienstverlening. Meer informatie vindt u op www.cushmanwakefield.nl en via LinkedIn.