HighBrook Investors en Proptimize kopen twee distributiecentra in Alphen aan den Rijn van Hoogvliet Vastgoed B.V. ten behoeve van de CityLink Portfolio.

juni 28, 2021
Hoogvliet Vastgoed B.V. heeft twee distributiecentra aan de Eikenlaan 265 en Distributieweg 17 verkocht middels een off market transactie aan HighBrook Investors en Proptimize ten behoeve van de CityLink portefeuille. Hoogvliet gebruikte deze locaties voor de bevoorrading van de supermarkten, tot aan de recentelijke opening van haar nieuwe distributiecentrum in Bleiswijk. Beide locaties worden grondig gerenoveerd en zijn vervolgens beschikbaar voor verhuur.

Het distributiecentrum aan de Eikenlaan omvat in totaal 40.945 m², inclusief warehouse, gekoelde opslagruimte, mezzanine, ADR ruimte, was- en kleedruimtes, een kantine en kantoorruimte. Het object is gesitueerd op 44,088 m² eigen grond.

Het cross-dock gebouw aan de Distributieweg bestaat uit 5.064 m² ruimte met een buitenterrein van ca. 7.700 m². Dit DC werd voormalig gebruikt voor de afhandeling van emballage.

Verkoper Hoogvliet Vastgoed B.V. werd in deze transactie geadviseerd door Cushman & Wakefield, begeleid door Schreuder Vastgoed Advies en juridisch ondersteund door Luzz. Koper HighBrook Investors en Proptimize werden milieukundig geadviseerd door Hofstede cs Milieuadviseurs, technisch door Savills en juridisch door Loyens & Loeff.

Over Hoogvliet

Hoogvliet is een supermarktketen met 71 winkels in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland. Het distributie- en servicecentrum en de centrale slagerij bevinden zich in Bleiswijk. In de bakkerij van Hoogvliet in Bleiswijk wordt meerdere keren per dag vers, ambachtelijk brood gebakken voor alle vestigingen. De organisatie telt ruim 6.000 medewerkers. Ga naar de website voor meer informatie